Veel leren voor weinig bij het Kenniscentrum

Capelse vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties opgelet! In staan er weer een flink aantal trainingen op stapel. Of het nu gaat om nieuwe vrijwilligers werven, effectiever communiceren of omgaan met culturele verschillen: het nieuwe Kenniscentrum van CapelleDoet biedt het allemaal. Zodat vrijwilligers(organisaties) zich verder kunnen blijven ontwikkelen, op persoonlijk én professioneel vlak.

Voor mensen die in hun vrijwilligerswerk te maken hebben met cliënten of collega’s met een andere culturele achtergrond dan die van henzelf, is er op woensdag 31 oktober ‘Interculturele communicatie’ (13.00 - 17.00 uur). Deze training gaat over constructieve samenwerking tussen mensen met verschillende culturele achtergronden.

Veel keus in november

In de maand november staan er niet minder dan vijf trainingen gepland:
• Dinsdag 6 november (13.00 - 17.00 uur): ‘In veilige handen’, voor alle vrijwilligers die met minderjarigen en andere kwetsbare groepen werken.
• Dinsdag 20 en woensdag 28 november (19.00 - 22.00 uur): een reeks van twee inspiratie-avonden, waarin bestuursleden van vrijwilligersorganisaties aan de slag gaan met het motiveren en enthousiasmeren van vrijwilligers.
• Woensdag 28 november (13.30 - 16.30 uur): ‘Blik op jezelf’. Vrijwilligers ontdekken waar ze écht goed in zijn en hoe ze die kwaliteiten kunnen inzetten.
• Woensdag 28 november (9.00 - 12.00 uur): ‘Communicatie PLUS!’ In deze vervolgcursus communicatie leren de deelnemers beter, efficiënter en met meer plezier communiceren.
• Donderdag 29 november (13.00 - 17.00 uur): training mindfulness, een methode om aandachtiger te leven en beter met stress om te gaan.

Locatie, prijzen en aanmelden

Per training wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 15. De locatie van de trainingen is steeds Meeuwensingel 1a. Aanmelden kan via www.capelledoet/kenniscentrum of het VrijwilligersInformatiePunt (VIP) via 010 - 264 02 20.