Proef met logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten

De gemeente Capelle aan den IJssel doet mee aan een proef met logeerzorg. Er is daarom extra plek voor mensen die afhankelijk zijn van de zorg van familie of bekenden om tijdelijk in een zorginstelling verblijven en zorg te krijgen. Zo kan de mantelzorger even op adem komen.

Wethouder Marc Wilson is blij dat de gemeente Capelle aan den IJssel meedoet: “Veel mensen zorgen voor een partner, familielid of naaste. Die mantelzorg is mooi, maar soms ook intensief en zwaar. Er zijn mantelzorgers die hierdoor overbelast raken. Vervangende zorg zoals logeerzorg stelt mantelzorgers in staat om er even tussenuit te kunnen en op adem te komen”.

Tijdelijk extra mogelijkheden

Logeerzorg is bedoeld voor alle Capellenaren die dagelijks hulp krijgen van een mantelzorger. Het doel is om de mantelzorger te ontlasten. Daarnaast kan het worden ingezet als de mantelzorger een operatie moet ondergaan. Verschillende zorginstellingen in Capelle en Rotterdam doen mee en maken plekken vrij voor logeerzorg. In maart en april zijn extra mogelijkheden voor logeerzorg voor mensen met geheugenproblemen.

Servicepunt Mantelzorg

Mantelzorgers van Capellenaren die gebruik willen maken van logeerzorg of dit willen bespreken kunnen voor advies en ondersteuning contact opnemen met het Servicepunt Mantelzorg van Welzijn Capelle via 010 - 264 02 20. Meer informatie over mantelzorgondersteuning is te vinden op www.welzijncapelle.nu/mantelzorgers.

Pilotgemeente

Capelle is een van de tien gemeenten die meedoet met de proef logeerzorg. Het doel is om ervaringen op te doen met logeerzorg en deze te verbeteren. In elke pilotgemeente zijn meerdere partijen betrokken en is een coördinator aangesteld.

Bron: gemeente Capelle aan den IJssel