Praat mee over vrijwilligerswaardering in Capelle

In Capelle aan den IJssel zijn er veel vrijwilligers die zich blijvend inzetten voor een ander. Dat doen zij misschien wel bij een sportclub, buurthuis of een van de vele andere organisaties in de stad. Deze inzet is van onschatbare waarde voor de Capelse samenleving en verdient dan ook onze waardering. We gaan hierbij in Capelle verder dan alleen mooie woorden en brengen onze waardering ook in de praktijk. Over hoe we dat doen gaan we graag met vrijwilligers in gesprek op donderdagavond 20 juni.

Meld je snel aan!

Voor deze bijeenkomst is plek voor maximaal 60 deelnemers. Aanmelden kan tot uiterlijk 16 juni door een mail te sturen naar e.d.wittenberg@capelleaandenijssel.nl. Vol is vol.
Wat we nu al doen aan vrijwilligerswaardering?
In Capelle is onder andere een speciale waarderingssubsidie, een trainingscentrum voor vrijwilligers, gratis vrijwilligersverzekeringen en een jaarlijkse vrijwilligersprijs. Afgelopen jaar werd Capelle hiermee ‘Vrijwilligersgemeente van het jaar’.

Wat staat er op het programma?

We starten met een korte toelichting op onze huidige waardering voor vrijwilligers door wethouder Marc Wilson. Daarna gaan we in groepen aan de slag. Hier kan je jouw ideeën voor de waardering delen met anderen. Samen werken jullie zo aan een concrete invulling voor de waardering van vrijwilligers. De plannen die tijdens de avond naar voren komen gebruiken we om onze waardering in de toekomst verder in te vullen.

Bron: Gemeente Capelle