Mantelzorgers meld u aan en ontvang Mantelzorgpas

Welzijn Capelle stuurde alle reeds ingeschreven mantelzorgers een bericht waarin werd verzocht om de persoonlijke gegevens in te vullen en aan te geven of zij de Mantelzorgpas willen ontvangen. Maar ook nieuwe mantelzorgers kunnen zich nog aanmelden!

Mantelzorg is de ondersteuning, hulp of zorg die mensen geven aan iemand met wie ze een sociale relatie hebben, zoals echt- of huisgenoten, familie, buren en vrienden. Het gaat om een langdurige onbetaalde inzet voor iemand met een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, psychiatrisch ziektebeeld, ouderdom of handicap.

De mantelzorger, echtgenoot, broer, zus, kind, ouder, familielid, vriend of buur, van iemand woonachtig in Capelle aan den IJssel kan zich aanmelden op de website van stichting Welzijn Capelle www.welzijncapelle.nu of bij het Servicepunt Mantelzorg van stichting Welzijn Capelle, 010-264 02 20. In het laatste geval wordt het aanmeldformulier opgestuurd met een antwoordenvelop.

Wat biedt het Servicepunt?

Mantelzorgers vinden er een luisterend oor. De Coördinator Mantelzorg, Dineke Schaaphok is benieuwd naar ervaringen. Mantelzorgers kunnen terecht met vragen, specifieke problemen of behoefte aan ondersteuning van een vrijwilliger. Mantelzorgers ontvangen ieder kwartaal een infobulletin mantelzorg met informatie, adviezen en de agenda van activiteiten en bijeenkomsten die interessant zijn voor mantelzorgers. Bovendien ontvangen mantelzorgers dit jaar voor het eerst de Capelse mantelzorgpas. De eerste mantelzorgpassen worden in april verstuurd.

Wat is de Mantelzorgpas Capelle?

De Mantelzorgpas Capelle is een gratis betaal- en voordeelpas. Op vertoon van deze pas profiteren mantelzorgers van kortingen en/of acties die lokale winkeliers, maatschappelijke en culturele partners speciaal voor beschikbaar stellen. De gemeente Capelle zet alvast € 25,00 op de Mantelzorgpas. Dit bedrag is de waardering over het jaar 2017. In volgende jaren wordt opnieuw een bedrag gestort door de gemeente. De hoogte van dit bedrag is nu nog niet vastgesteld, maar wordt jaarlijks bekendgemaakt.

Waardering voor uw inzet

Mantelzorg is een onzichtbare kracht die begint met kleine taken en inzet maar uit kan groeien tot forse inspanningen. Veel inzet wordt als vanzelfsprekend ervaren en gebeurt uit liefde en verbondenheid. Herkenning, erkenning en waardering voor deze inzet mag vanzelfsprekend zijn maar dit is niet altijd het geval. Vandaar ook deze oproep aan mantelzorgers om zich aan te melden.