Huis van de Wijk en KinderLab voor Middelwatering

‘Middelwatering heeft veel betrokken bewoners, met creatieve ideeën,’ zegt Arno de Bie, buurtcoach van Welzijn Capelle. Vanaf 5 februari wordt het voor de inwoners – groot en klein – nóg makkelijker om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Dan krijgt de wijk een eigen Huis van de Wijk én KinderLab!

De officiële opening op 5 februari wordt gevierd, met een mooi programma. Het nieuwe Huis van de Wijk en KinderLab van Middelwatering zijn te vinden aan de Reigerlaan 66 in Capelle aan den IJssel. De voorzieningen Buurtcentrum de Fluiter en de Rondelen blijven ook bestaan als Huiskamers van de Wijk.

Wat kun je er doen?

Zowel het Huis van de Wijk als de Huiskamers zijn er voor buurtgerichte ontmoeting, dienstverlening en samenwerking. Capellenaren kunnen er terecht voor allerlei zaken, van een kopje koffie tot een leuke activiteit of een helpende hand om de administratie op orde te brengen. Het KinderLab is voor kinderen tot en met 12 jaar en hun ouders. Het is dé plek voor activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en ontwikkeling. Thema’s: talentontwikkeling, gezondheid, taal en financiële educatie. Ook hun ouders kunnen hier terecht voor informatie en activiteiten. In Schollevaar bestaat het KinderLab al langer, maar nu hebben ook de kinderen uit Middelwatering ook zo’n fijne eigen plek.

Programma 5 februari

10.00 - 12.00 uur: feestelijke koffieochtend voor ouderen
14.00 uur: opening door wethouder Ans Hartnagel, kinderburgemeester Naomi en Hans Roskam, directeur Welzijn Capelle
14.30 - 17.00 uur: live muziek en allerlei leuke activiteiten (taartje maken, schminken, creabea, Selfiebox en meer).
Kom gezellig langs aan de Reigerlaan 66!