Ervaar vrijwilligerswerk tijdens de Vrijwilligersbeurs

Op zaterdag 28 september is het weer tijd voor de Vrijwilligersbeurs. Dit jaar vindt de beurs plaats van 13.30 uur tot 16.30 uur bij het IJsselcollege aan de Pelikaanweg. Op het IJsselcollege worden interactieve ‘vrijwilligerslabs’ ingericht waar bezoekers verschillende soorten vrijwilligerswerk kunnen ervaren.

De Vrijwilligersbeurs in 2018 was een groot succes. Maar liefst 25 (vrijwilligers)organisaties deden mee. Veel van hen vonden tijdens de beurs nieuwe vrijwilligers. Behalve voor informatie over vrijwilligerswerk, kunnen Capellenaren ook op de beurs terecht om hun talenten te ontdekken en voor informatie over deskundigheidsbevordering. ‘De Vrijwilligersbeurs is echt nodig,’ aldus Yvonne van der Schelling, coördinator vrijwillige inzet bij Welzijn Capelle. ‘Op de vacaturebank van de website www.capelledoet.nl zien we het aantal vacatures nog steeds toenemen.’

Interactief
Dit jaar wordt de Vrijwilligersbeurs interactiever, met zogenaamde ‘vrijwilligerslabs’ waar vrijwilligers kunnen ervaren hoe het is om vrijwilliger te zijn in een bepaalde omgeving, een Vlindertuin met eenmalige klussen, een Vacaturemuur en nog veel meer.