Dag van de Mantelzorg in de wijk

De voorbereidingen voor de dag van de Mantelzorg op vrijdag 10 november aanstaande, zijn in volle gang. Het dagprogramma wordt gespreid over de dag gevierd in de vier wijken: Middelwatering, Oostgaarde, Schollevaar en West Capelle. Zo worden de mantelzorgers in hun eigen wijk in het zonnetje gezet!

Mantelzorgcoördinator Dineke Schaaphok: “Dit jaar hebben we gekozen voor een viering van de dag van de Mantelzorg in vier wijken, verdeeld over Capelle. Zo stellen we meer mantelzorgers in de gelegenheid langs te komen, elkaar te ontmoeten en leuke dingen te doen. Het is voor mantelzorgers ook een mooie manier om kennis te maken met alle mogelijkheden in de wijk”

Programma in Middelwatering

De dag begint in Middelwatering. Vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur zijn mantelzorgers uit deze wijk van harte welkom in Buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3. Buurtcoach Arno de Bie heeft samen met vrijwilligers een mooi programma gemaakt: “Vertegenwoordigers van De Rozenburcht en De Vijverhof houden een presentatie. De Creaclub verkoopt zelfgemaakte werkjes voor het Nationaal Ouderenfonds en de naaiclub maakt sjaaltjes om als presentje mee te geven. Het IJsselcollege verzorgt een heerlijke High Tea en er een optreden van zangeres Zita Duson. De OpStapBus is op deze en de andere locaties aanwezig om te vertellen over hoe mantelzorgers een heerlijke dagje uit kunnen regelen.” Rond 11.00 uur is wethouder Josien van Cappelle aanwezig om de mantelzorgers te ontmoeten. Zij onthult ook welk cadeautje de mantelzorgers dit jaar krijgen. Bij het cadeautje is ook gedacht aan de mantelzorgers die niet aanwezig kunnen zijn bij de Dag van de Mantelzorg.

Programma in Oostgaarde

Vanaf 11.30 uur neemt Buurtcoach Astrid Keerveld het stokje over. Mantelzorgers uit de wijk Oostgaarde zijn tot 14.00 uur van harte welkom in recreatiecentrum De Serre, Beemsterhoek 339. “In de Serre kunnen mantelzorgers genieten van optredens van een Countrygroep, een dansgroep en van kinderen van groep 1 en 2 van basisschool Octopus. Het IJsselcollege zorgt voor hapjes. Mantelzorgers kunnen zich laten verwennen door voetverzorging en massage. En er zijn presentaties van De Serre, bewegen voor ouderen en de seniorenvierdaagse. Leerlinge van Zadkine zorgen voor een heerlijke snack. Wethouder Josien van Cappelle bezoekt ook deze locatie.

Programma Schollevaar

Vanaf 13.30 zet Huis van de Wijk Picasso, Stationsplein 20, haar deuren open. Buurtcoach Jacqueline van Gent heeft met vrijwilligers een mooi programma gemaakt. “Mantelzorgers kunnen genieten van het Rad van Fortuin, Kop van Jut, heerlijke taart, een High tea, een kaartmoment, verzorging van nagels en wenkbrauwen, een fotoshoot, een muziekbingo en heerlijke zelfgemaakte hapjes.” Het programma op deze locatie eindigt om 16.00 uur.

Programma West-Capelle

Last but not least is wijkcentrum De Harp, Jan de Geusrede 39F. Buurtcoach Novita Metz zorgt op deze locatie voor een feestelijke bijeenkomst. Novita Metz: ”We hebben presentaties van De Harp, de wandelclub, de Breiclub en de OpStapBus. De catering wordt verzorgd door Hart For Her. Er is muziek en mantelzorgers kunnen deelnemen aan een manicure, een pedicure of een schoonheidsspecialiste bezoeken. OBS west zorgt voor heerlijke hapjes.” Om 18.00 uur is het programma afgelopen.

Meer informatie

Welzijn Capelle hoopt die dag veel mantelzorgers te kunnen begroeten. Alle mantelzorgers die ingeschreven staan bij Welzijn Capelle ontvingen een uitnodiging. Nog vragen? Bel dan met het Servicepunt Mantelzorg via 010 - 264 02 20.