Gratis workshop Perscommunicatie en sociale media

let op: er komt een nieuwe datum

Praktische tips over communicatie met de pers en het inzetten van sociale media voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Hoe help jij jouw vereniging of vrijwilligersorganisatie aan meer aandacht en bekendheid? Tijdens deze interactieve workshop kom je er meer over te weten!

De workshop bestaat uit twee delen. In het eerste deel word je meegenomen in de wereld van de perscommunicatie. Onderwerpen als nieuwswaarde, persberichten en omgaan met pers komen aan bod. Naast uitleg ga je tijdens de workshop ook zelf aan de slag met het opzetten van een persplan voor jouw organisatie.

In het tweede deel ga je aan de slag met sociale media. Zo krijg je uitleg over het inzetten van Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Met praktische tips en trucs werk je al tijdens de workshop aan het maken van berichten voor jouw eigen sociale media of die van jouw organisatie.

Deze workshop is bedoeld voor vrijwilligers die al enige ervaring hebben met communicatie en het gebruik van sociale media.

Deze workshop wordt aangeboden door Joachim Kost en Johan Boere, beide werkzaam bij de gemeente Capelle aan den IJssel. Als woordvoerder heeft Joachim bijna dagelijks contact met de pers. Verder is hij in de rol van senior communicatieadviseur betrokken bij vele projecten in Capelle. Johan werkt parttime als communicatieadviseur voor de afdeling Samenleving en is daarnaast veel bezig met de sociale media van de gemeente.

Locatie:
Welzijn Capelle, de Linie 7E, 1e etage

Deze cursus wordt veel gevraagd, wacht niet te lang met inschrijven.