Valpreventie

Binnenkort start Sportief Capelle weer, in samenwerking met fysiotherapeuten, zorgspecialisten en Welzijn Capelle een cursus 'Valpreventie'.

Op élke leeftijd is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Dat betekent stevig op uw benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf.

Met het beweegprogramma 'In Balans' kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Door verbetering van uw houding en conditie staat u letterlijk steviger in uw schoenen staat.

Om te beoordelen of de cursus bij u past, organiseren wij een informatiebijeenkomst.

Die bijeenkomst is op:

Woensdag 7 november, vanaf 10.00 uur
Wijkpunt Torenhof
Torenhof 1 Capelle aan den IJssel

Maandag 12 november
Roo van Aafje en de Zellingen
Baronie 326 Capelle aan den IJssel

De cursusbijeenkomsten die daarna volgen bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau.

Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel.

Velen gingen u met succes voor. Deelnemers geven na afloop aan dat ze meer zelfvertrouwen hebben en steviger op hun benen staan. Ook hebben ze minder kans om te vallen.

'In Balans' is een groepscursus en bestaat uit:

-één (gratis) informatiebijeenkomst
-tien weken traniningsbijeenkomsten
-drie cursusbijeenkomsten
-een cursusboek

De kosten zijn €4, -- per keer, maar misschien kunt u via uw zorgverzekeraar wel gratis meedoen!

Meer informatie vindt u hier: http://www.sportiefcapelle.nl/actueel/nieuws/cursus-valpreventie-