Workshop invloedrijk communiceren (meerdere data)

Leer effectief communiceren en je invloed uitoefenen. Zet de ander in beweging en haal zo je doel! Communiceren, we doen het allemaal maar zo eenvoudig is het nog niet. Hoe vaak doen we niet ons best om onze “boodschap” over te brengen en dan te constateren dat de ander daar “geen boodschap” aan heeft? Ligt dat dan aan onszelf of aan de ander? Of juist aan allebei?
Hoe komt dat nu en is het mogelijk om juist wél met de ander glashelder in contact te komen en zo je doel te bereiken? En hoe kun je de ander dan beïnvloeden?

In deze workshop gaan we met diverse communicatiestijlen aan de slag. Je leert welke communicatiestijlen er allemaal zijn en hoe deze toe te passen. Argumenteren, normen stellen, waarderen, betrekken, onthullen en visie delen zijn enkele vormen die de revue passeren.
Je krijgt inzage in je eigen voorkeursstijlen en hoe je andere stijlen kunt aanleren. Ook kijken we naar “duwen” en “trekken” in een gesprek. Hoe ontstaat dit nu en hoe kun je dit het beste toepassen? En natuurlijk leggen we de link tussen de communicatiestijlen en de beïnvloeding van de ander. Vanzelfsprekend gaan we veel oefenen in deze workshop want oefening baart nu eenmaal kunst!

Na afloop van de workshop ben je in staat om te kiezen uit diverse communicatiestijlen en deze op het juiste moment in het gesprek in te zetten en je invloed te laten gelden. Je wordt zo een gesprekspartner die stevig in de schoenen staat en zijn doel in het gesprek weet te behalen!
Duur: 3 uur.

Locatie: Bibliotheek aan den IJssel, Stadsplein 39
2903 HH Capelle aan den IJssel

dinsdag14:00 – 17:0017 september 2019€  15,00

Deze cursus wordt veel gevraagd, wacht niet te lang met inschrijven.