Niet horen.. maar luisteren (meerdere data)

Ontdek de kracht van luisteren in de communicatie. In deze workshop leer je wat écht luisteren nu eigenlijk inhoudt.We staan stil bij verschillende manieren van luisteren, zoals actief en passief, en hoe je nu kunt luisteren in plaats van horen. Want dat is nogal een verschil!

Daarnaast besteden we aandacht aan hoe je de ander verbaal en non-verbaal kunt stimuleren om zijn/haar verhaal te vertellen. Zo leer je om informatie over de ander in te winnen en kun je vaststellen waar de ander nu écht behoefte aan heeft. En we staan stil bij hoe je verdiepende vragen kunt stellen en de situatie helder kunt samenvatten. Zo maak je kennis met het Luisteren-Samenvatten-Doorvragen model.

We oefenen de drie onderdelen afzonderlijk maar natuurlijk ook hoe je ze met elkaar kunt verbinden. Dat zorgt voor een krachtige aanpak waardoor je beter aansluit bij de ander en effectief kunt communiceren en werken. Het is een interactieve workshop waarbij we veel oefenen om de vaardigheden meester te worden. Communiceren moet je immers oefenen om het goed te leren. Het is een praktische workshop waarmee je de opgedane kennis direct in de praktijk kunt brengen. Een must als je een echt “luisterend oor” wil zijn voor de ander.

Locatie: De Linie 7E, Welzijn Capelle

dinsdag09:00 – 12:0012 februari 2019€ 15,00
donderdag09:00 – 12:0010 oktober 2019€ 15,00

Let op: deze training gaat alleen door bij voldoende inschrijvingen, wacht niet te lang met inschrijven.