Interculturele communicatie let op: datum is gewijzigd!

Omgaan met mensen uit een andere cultuur geeft soms verrassingen. De ander reageert op een onverwachte, soms zelfs ongewenste manier. In deze training leer je cultuurverschillen te herkennen en ermee om te gaan.

Nieuwsgierigheid, culturele sensitiviteit en kennis van andere culturen zijn cruciaal in het contact met personen uit een andere cultuur. We gaan daarom in op het herkennen van (eigen) vooroordelen, stereotyperingen en achterliggende culturele waarden. Inzicht in verschillende waardensystemen helpt om meer vat te krijgen op interculturele miscommunicatie. De training gaat verder dan het uitwisselen van stereotype lijstjes ('Nederlanders zijn recht-door-zee, Aziaten zeggen nooit nee') en geeft handvatten om in nieuwe situaties 'cultureel sensitief' te reageren.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor vrijwilligers die in hun vrijwilligerswerk te maken hebben met cliënten of collega’s met een andere culturele achtergrond.

Trainer
Deze trainer is Minke Vorstenbosch, cultureel antropoloog met meer dan twintig jaar ervaring, zowel in Nederland als internationaal. Naast haar werk als internationaal consultant op het gebied van handel, immigratie en publiek-private samenwerking, is zij ook part-time docent Cross-Cultural Communications aan de TIO Hogeschool.

Locatie
Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5, 2905 AX Capelle aan den IJssel.

Graag van tevoren dit vragenlijstje invullen en mailen aan het VIP. Zo is iedere training op maat gemaakt en direct praktisch toepasbaar!

donderdag13:00 – 17:0025 maart 2021GRATIS 

GRATIS
Let op: Deze training zit vaak snel vol, meld je dus op tijd aan!