Symposium 'de nieuwe vrijwilliger'

Een informatieve en inspirerende bijeenkomst over de trends rondom nieuwe groepen vrijwilligers!
De ‘nieuwe vrijwilliger’, wie is dat......?

De nieuwe vrijwilliger bestaat niet. Maar vrijwilligers van nu zijn wel anders dan ‘de ouwe, trouwe vrijwilligers van vroeger’. Vrijwilligers anno nu zijn heel divers: verschillende generaties en culturen, maar ook verschillende achtergronden, motivaties, kwaliteiten en met flexibiliteit in uren en frequentie. Dit vraagt meer maatwerk om ze te werven, te begeleiden en te behouden. Sommige nieuwe typen vrijwilligers zijn gebaat bij duidelijke taken en strakke aansturing, terwijl een ander type juist meer ruimte om te ondernemen wil. Maar hoe kunt u al dat maatwerk organiseren? En wat levert het uw organisatie op?

Programma
Het symposium ‘De nieuwe vrijwilliger’ is de aftrap van het ‘VIP Scholingstraject Vrijwilligersmanagement’georganiseerd door CVD Vrijwilligerswerk en Mantelzorg.

Gastspreker David Wijnperle, werkzaam bij Doeldenker en Vereniging NOV, geeft een interactieve lezing over hoe de nieuwe vrijwilliger eruit ziet en wat dit betekent voor vrijwilligersorganisaties.

Deel twee van het symposium bestaat uit een actieve workshop. Met elkaar verhelderen we wat het werken met verschillende soorten nieuwe vrijwilligers vraagt van uw organisatie en van u als coördinator, leidinggevende of bestuurslid.
Dag: Donderdag 26 september 2019
Tijd: 9.30 uur tot 12.00 uur (inloop vanaf 9.15 uur)
Locatie: Theater 't Kapelletje, Van der Sluysstraat 176, 3033 SR Rotterdam
(Centraal gelegen in Rotterdam-Noord, tussen de Schiekade en de Spoorsingel aan de achterzijde van Rotterdam CS)

Aanmelden
Iedereen is van harte welkom! Deelnemen aan dit symposium is ook mogelijk zonder u in te schrijven voor het VIP Scholingstraject Vrijwilligersmanagement. Aanmelden voor deelname aan het symposium ‘De nieuwe vrijwilliger’ kan tot 20 september via deze link.
Meer informatie: cursusaanbod@cvd.nl en tel 010 2691100.