IVA training door Sportief Capelle

Sportief Capelle nodigt u van harte uit om de Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) cursus bij te wonen.

Deze cursus is voor alle vrijwilligers die alcohol schenken (barvrijwilligers)

De campagne ‘Bob in de Sportkantine’ loopt dit jaar in onze regio, en als onderdeel daarvan kan Sportief Capelle een gratis IVA-cursus aanbieden aan de barvrijwilligers.

In de Drank- en Horecawet staat dat er verplicht een barmedewerker in bezit van een IVA aanwezig moet zijn, wanneer er alcohol geschonken wordt.
Deze verplichting geldt voor sportkantines maar ook voor andere lokaties (zoals buurthuizen, huizen van de wijk etc). Wanneer er bij een controle geen IVA-gecertificeerd persoon aanwezig is, dan volgt er een boete. Maar belangrijker nog: de vrijwilliger met een IVA certificaat heeft geleerd hoe lastige situaties te navigeren.

Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de sportkantine of in het buurthuis.

Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen.

De IVA cursus van 2 uur is interactief en deelnemers zullen middels theorie, maar ook door een rollenspel goed voorbereid worden op situaties die in een (sport)kantine voor kunnen komen. Je hoeft zelf geen materialen mee te nemen voor deze cursus.

Datum en tijd: 27-11-2018 van 19:30 tot 21:30

Locatie: Honk- en Softbalvereniging Euro Stars, Capelseweg 37 in Capelle aan den IJssel

Opgeven:
Deelname is gratis en kan door de volgende gegevens te mailen naar info@sportiefcapelle.nl onder vermelding van IVA-cursus:
• Naam van uw vereniging
• Voorletters en achternaam van de deelnemer(s)
• Geboorteplaats
• Geboortedatum

Deze cursus wordt veel gevraagd, wacht u niet te lang met inschrijven.