Gratis online trainingen

Gratis online trainingen

Hier vindt u links naar gratis online trainingen. De meeste trainingen zijn specifiek gericht op vrijwilligers of vrijwilligersorganisaties. Maar er staan ook links naar trainingen die voor iedereen interessant zijn: bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling. Veel studeerplezier!

Werven en behouden van vrijwilligers

Vrijwilligers vinden en verbinden 
Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Klik hier om te beginnen. De vrijwilligerscentrale Amsterdam heeft ook een online cursus vrijwilligers werven. Klik hier om deze te bekijken. 

Instructie verantwoord alcohol schenken
Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox! Leer hoe jij verantwoord alcohol kunt schenken. Klik hier om te beginnen.

Persoonlijke vaardigheden

Humanitas heeft zes online trainingen ontwikkeld: empowerment, versterkend gesprek, grenzen stellen, netwerken versterken, omgaan met emoties en vrijwilligers begeleiden. Klik hier voor het overzicht en de startknoppen voor de cursussen.

Het Pep in Den Haag heeft een gevarieerd aanbod van e-learning. Bijvoorbeeld: ontdek je talenten, hoe train je een groep, hoe begeleid je vrijwilligers. Klik hier voor gratis online trainingen.

Sociaal media plan

Een social media plan maken voor uw vrijwilligersorganisatie? Leer het hier.

Meer weten over dementie

Als vrijwilliger krijg je misschien te maken met mensen met dementie, bijvoorbeeld bij de sportvereniging of in het verzorgingshuis. Doe de gratis online training en leer (nog) meer over dementie! Samendementievriendelijk.nl heeft een training speciaal voor vrijwilligers. Klik hier om de cursus te beginnen.

Algemene training websites

Oefenen.nl heeft een heel scala aan online cursussen. Deze zijn gratis voor individuen en varieren van leren budgetteren, trainingen over gezondheid tot taal- en reken trainingen en trainingen voor mantelzorgers (Zorgen voor 2). Om het hele cursusaanbod te zien, klik hier. Deze website is ook heel geschikt voor mensen die nog niet zo digitaal vaardig zijn.

Leren.nl heeft ruim 60 online cursussen op het gebied van solliciteren, professionele vaardigheden (zoals presenteren, vergaderen, schrijven), leren en studeren (zoals een geheugencursus, didactische vaardigheden), persoonlijke effectiviteit (zoals time management, mindfulness) en sociale vaardigheden. Klik hier om het complete cursusaanbod te zien.

Free courses in English / gratis cursussen in het Engels

Choose from hundreds of online, free courses. For instance here or here.