Jaar van de Vrijwilliger

2021, hét Jaar van de Vrijwilliger. In heel het land wordt er dit jaar extra aandacht aan vrijwilligerswerk besteed, via allerlei acties en activiteiten. Ondanks het lastige jaar laten vrijwilligers zich er niet onder krijgen, maar staan altijd paraat. 2021 is daarom een mooie gelegenheid voor jullie om je vrijwilligersorganisaties, activiteiten én vrijwilligers in de picture te zetten en te promoten – en nieuwe vrijwilligers en bezoekers te werven. Samen maken we er een mooi jaar van!

Landelijk thema jaar van de vrijwilliger: ‘Nieuwe gezichten’

Het landelijke thema is ‘Nieuwe gezichten’: nieuwe vrijwilligers werven en nieuwe mensen kennis laten maken met jullie organisaties.

Wijkestafette ‘Capelle doet ’t Samen!’

Samen met jullie en alle andere Capelse vrijwilligersorganisaties organiseren wij van Welzijn Capelle een (activiteiten)estafette per wijk, die zich gedurende het jaar over heel Capelle verspreidt. Tijdens de estafette kunnen jullie je als vrijwilligersorganisatie promoten. Bijvoorbeeld met een (online) kijkje in jullie keuken, een leuke coronaproof activiteit voor bewoners of (aspirant)vrijwilligers, of jullie verhalen, dromen of wensen te filmen of op te schrijven.  Of iets anders waarmee je jullie vrijwilligers extra in het zonnetje zet.  Alles is mogelijk. 

Wethouder Marc Wilson trapte de Wijkestafette af in Oostgaarde! Met een pluim voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.
Ondertussen gaf hij de vrijwilligerspluim alweer door aan Schollevaar:


Programma 

Heb je een leuk idee voor de Wijkestafette? Geef het aan ons door! Wij bundelen al jullie ideeën tot een mooi (coronaproof) programma. Elke paar maanden wordt het stokje overgedragen aan een andere wijk. De vrijwilligersorganisaties van de wijk die ‘aan de beurt’ is, mogen zichzelf en hun vrijwilligers dan in de spotlight zetten. Jullie verhalen, ideeën en activiteiten delen we op social media. Als estafettesymbool geven we een pen én pluim door. Omdat jullie dat verdienen!

'Buurtvrijwilligers': verhalen doorgeven 

Doe je wel eens iets voor je wijk, zoals rommel prikken, bollen planten of buurtbarbecues organiseren, gewoon zelf of met je buren? En vind je het leuk om dat op deze website te laten zien? Mail ons je video, foto's of teksten

Start Wijkestafette 'Capelle Doet 't samen'

Dit is de planning van de Wijkestafette:

  • Oostgaarde: april t/m mei 2021
  • Schollevaar: mei t/m juni 2021
  • Middelwatering: juli t/m september 2021
  • West-Capelle: oktober t/m november 2021

Download hier de flyer Wijkestafette